بتن پولیشی یا سوپر کانکریت و مزایای آن|مصاحبه با شرکت فراپاک سازان آوا

سوپرکانکریت یک روش فرآوری نوین بتن می باشد که سطوح بتنی به سطحی صاف، براق، ضد خش و مقاوم در برابر نفوذ آب، روغن و هر نوع آلودگی تبدیل می گردد| مصاحبه اختصاصی تارامید

بتن پولیشی یا سوپر کانکریت و مزایای آن|مصاحبه با شرکت فراپاک سازان آوا

بتن پولیشی یا سوپر کانکریت و مزایای آن|مصاحبه با شرکت فراپاک سازان آوا

بتن پولیشی یا سوپرکانکریت چیست؟

سوپرکانکریت یک روش فرآوری نوین بتن می باشد که در آن سطوح بتنی به سطحی صاف ، براق ، ضد خش و مقاوم در برابر نفوذ آب، روغن و هر نوع آلودگی تبدیل می گردد. سوپر کانکریت به چند دلیل در سطح جهان جزو تکنولوژی های سبز به شمار می آید. اول به این دلیل که فعل و انفعلات زمین، تبخیر آب و ... انجام می شود. در سوپر کانکریت ابتدا سطح بتن کالیبره می شود. یک تا دو میلی متر از لایه رویی یا کاور بتن برداشته می شود تا بتن همسطح شود. پس از این مرحله آماده سازی بتن انجام می شود و موادی که در این مرحله استفاده می شود، موادی است که جذب بتن خواهد شد. یعنی هیچ موادی اضافه نمی شد که محفظه های بتن را ببندد بلکه همگی جذب بتن می شود.

پس از کالیبراسیون با توجه به لایه ها و سگمنت هایی که داریم چون لایه سخت است، به واسطه ی تیغه های الماسه آهن این لایه ها برداشته می شود. بعد از اون به واسطه مواد کاملا قلیایی با بیس آب، قدرت جذب بالا، بدون آسیب رساندن به سطح بتن، و یا اضافه کردن چیزی به بتن این مواد روی سطح کار می شود.

بعد از کالیبراسیون و برداشتن خط و خش که به واسطه سگمنت ها انجام می شود، به وسیله لقمه های بتن که همگی لقمه های قلیایی هستند، لایه برداری انجام می شود.

پس از انجام مراحل لایه برداری از سطح بتن، مواد تخصصی ریخته می شود که تمام محفظه های ترک دار را می بندد و از بین میبرد. سه مواد اصلی و پایه برای سوپر کانکریت بتن گارد، بتن شیب و بتن هاردنر هستند که همگی پایه ای قلیایی دارند.

در سطح بتن پس از انجام مراحل اولیه، به نظر سطح بتن صاف شده است در حالی که ترک های ریزی قابل مشاهده است. در بعضی جاها فرورفتگی هایی که بعضی شبیه کرم خوردگی هستند، و بعضی شبیه به سوراخ و حباب وجود دارند. پس از انجام کالیبراسیون، با استفاده از سیستم فیلر، این سطح ها پر می شوند. این پر شدگی تا 20 سال دوام دارد. این ترک ها کاملا از بین می رود که در مراحل بعدی نیز اثری از آن دیده نمی شود و کاملا محو می شوند.

بعد از سگمنت زدن، از لقمه های 50، 100، 200، 500، 1500 تا 3000 کار بر روی سطح شروع می شود. بعد از لقمه 100، موادی که به عنوان فیلر آمده و خلل و فرج بتن را پر کرده، به وسیله لقمه 50 برداشته می شود. بعد از اون موادی به اسم هاردنر در بتن می رود. قابل توجه است که موادی که در بتن می رود قابلیت ساخته شدن با رنگ اصلی بتن را دارند. بنابراین تفاوت رنگی ایجاد نخواهد شد و بتن یک دست می شود. فرآیند جذب مواد در بتن در فصل های مختلف متفاوت است. در فصل بهار و تابستان این فرآیند سریع تر خواهد بود و در زمستان و پاییز به دلیل سرمای هوا زمان بیشتری برای جذب کامل نیاز است که حدود 48 تا 72 ساعت زمان مورد نیاز است. اگر این فرآیند به خوبی طی نشود، یا با مواد افزودنی اسیدی فرآیند خشک شدن سریع تر گردد، در طی تردد زیاد بتن دچار ترک می شود و همچنین مواد هاردنر خاصیت قلیایی خود را از دست خواهند داد.

باید بسیار به مقیاس ها و ترکیبات این مواد توجه کرد، در مراحل مختلف نسبت ترکیب پودر، مواد و .. متفاوت است. به عنوان مثال در بحث فیلر: پودر، فیلر و مایع برای ساخت مواد داریم. در یک کیلو از این مواد، باید از نیم کیلو هاردنر استفاده شود. ساخت این مواد به صورت کاملا دقیق و با ترازو انجام می شود.

پس از تراش با لقمه 50، هاردنر لقمه 50 بعد از این لقمه روی سطح می نشیند و ترک های نشان داده شده با لقمه 50 به وسیله این هاردنر پر می شود که موجب انسجامی کاملا یکدست در سطح بتن می شود.

مرحله بعد که لقمه 100 است باز هم امکان به وجود آمدن ترک و خلل و فرج است. بنابراین باز هم به وسیله هاردنر سطح پر می شود و یکسان سازی مجدد سطح صورت می گیرد. در مرحله بعدی مواد ریخته شده بر روی سطح با استفاده از تی حوله ای ماساژ داده می شوند که باعث جذب بهتر مواد می شود. بعد از این مرحله برای جذب بهتر استراحت مجدد به زمان 24 تا 48 ساعت لازم است تا مواد کاملا جذب بتن شود.  

 

بتن پولیشی سوپر کانکریت

تفاوت سوپر کانکریت با اپوکسی در چیست؟

سیستمی که الان به نام سوپر کانکریت در حال اجراست، حدود 5 سال است که در آمریکا و اروپا مورد استفاده قرار گرفته و در دوسال گذشته نماینده انحصاری این تکنولوژی شرکت فراپاک سازان آوا بوده است. با توجه به نوع دستگاه ها، متریال و لقمه هایی که برای سطح بتون استفاده می شود، در ایران شرکت دیگری قابلیت این کار را ندارد. معمولا در مجتمع های تجاری؛ سوله های تعمیرگاهی(مانند آَشیانه های شرکت هواپیمایی) این علم، علمی سبز است که با توجه به فرآیندی که در انجام آن صورت می گیرد؛ می تواند جایگزین خیلی مناسبی برای اپوکسی باشد.

در اپوکسی کردن مجتمع های تجاری، سطح بتون پوشیده می شود. بنابراین فعل و انفعالات داخلی بتون در فصل گرما و سرما هیچ وقت به بیرون انتقال پیدا نمی کند و راه تنفس بتن بسته می شود. بنابراین عمر اپوکسی بسیار کم خواهد شد.

در اپوکسی مشکلاتی وجود دارد از جمله باقی ماندن رد لاستیک، باقی ماندن رد روغن و ... که با توجه به ضد اسید نبودن اپوکسی، این روغن ها جذب اپوکسی می شوند.

در فناوری سوپرکانکریت، این معایب وجود ندارد. اولین دلیل این است که محفظه های بتن باز است و بتن راه تنفس دارد.

تفاوت بتن پولیش قبل از پولیش

بهترین مزایای سوپرکانکریت

مرقوم به صرفه بودن این کار نسبت به اپوکسی(در متراژها و طبقات زیاد) اپوکسی با توجه به هزینه سنگین طول عمر بالایی ندارد. اما فرآیند سوپرکانکریت حداقل سه برابر اپوکسی طول عمر دارد.

رد لاستیک، روغن، وایتکس، جوهر نمک و ... بر سوپرکانکریت نمی افتد. زیرا ذات بتن اسیدی است.

نظافت راحت، طول عمر بالا و مقاومت زیاد، ضد حریق و نسوز بودن سوپر کانکریت یا بتن پولیشی را بسیار اقتصادی کرده است.

همچنین این پوشش تحمل وزن بسیار بالایی دارد و به هیچ عنوان در وزن بالا ترک بر نمیدارد، زیرا این پوشش همانند اپوکسی مانند روکش نیست، بلکه جزئی از بتن می شود. بنابراین مقاومت فشاری این لایه همان مقاومت فشاری بتن است. بنابراین تمامی این مزایا، سوپر کانکریت را برای استفاده در کارخانه های صنعتی، صنایع فولاد، صنایع هوایی و ... بسیار مناسب می کنند.

انواع بتن پولیشی

نظرات

نظر خود را بیان کنید :

آخرین مطالب

طراحی صنعتی
24 آبان 1400
پل معلق
8 مهر 1400